Första advent

Idag är det första advent, firade inte på nåt särskilt sätt. Men bakar lussebullar nu, bilder och recept kommer senare, och igår var jag på julmarknad, det kanske räknas. Så idag har jag varit på Fifth Avenue Shoe Repair-utförsäljningen. Köpte en cool t-shirt som är sned, svårt att förklara men det är som en oversize t-shirt men kragen sitter inte i mitten utan till höger. Den ska jag ha imorgon tror jag. Sen var jag, mor och far :P på Nationalmuseum och såg trompe l'oeil- och form-utställningen. De var fina, det var massa häftiga bilder. På formutställningen blev jag väldigt förtjust i alla 60-tals saker. Mormor kanske har nåt trevligt hon vill bli av med nu när de flyttar, hmm... Sen gick vi och köpte garn så jag kan fortsätta på min halsduk, den kommer bli fin. Jag har tänkt på en sak, att julen är ett väldigt kommersiellt jippo (som min farfar skulle ha sagt). Vi köper och köper saker, även jag. Fint e det att ge bort plantering av ett träd eller ge till olika organisationer, men man vill ju hellre ha rikitga paket så e det ju. Men men, jag tycker man ska göra som man vill. Visste ni förresten att tomten har röda kläder på grund av Coca-Cola. Han hade röda kläder i Coca-Cola reklamen på typ 30-talet sen dess har det varit så. Heheh. 
Nej, nu ska jag äta. Hej då!

Lista

Hej hej.
Just nu har jag ingen inspriation att skriva, så det får bli en lista.

DAGENS VILL HA
: Prinsesstårta... (skäms)
DAGENS KLÄDSEL: Klänning från Soaked in luxury, jeans från Julian Red.
DAGENS SMINK: Inte så mycket, mascara från Nouba.
DAGENS FRISYR: Vanligt, kort, utsläppt.
DAGENS HÄNDELSE: Klassen "bråkade" med vår mentor E om vad som var höger och vänster... (väldigt förvirrande)
DAGENS LÅT: The Kills - Superstition (screamo nu? hahah, skoja)
DAGENS PLANER: Hemmakväll (som vanligt)
DAGENS SAKNAD: Saga, vi måste ses oftare. <3
DAGENS DUMMASTE: Slå på en kartonglåda...(inte jag)
DAGENS ROLIGASTE:  Målade K:s näsa grön, hon blev väldigt sur. Blev sen jagad runt klassrummet...
DAGENS HUMÖR: Oförskämt glad.
DAGENS ORD: Hmm.... kan inte komma på något.



Konsert

Hej hej!
Igår hade min klass konsert. Jätteroligt! Det var 50-80-tals tema. Min grupp spelade Only you och I will survive. Det gick bra! Förutom att på första låten var pianot för litet så jag kunde inte spela det jag skulle och på den andra så ramlade alla min papper ner så att jag tappade bort mig lite. Men det funkade ändå. Hörde inte så mycket av mig själv men det var nog bra. Jag hade lite 70-tals aktiga kläder på mig. Hade lite svår att komma på vad jag skulle ha på mig först och så skulle jag fixa frisyren så stackars K fick vänta på mig. Förlåt. Idag hade vi komp-ledigt så vi hade bara två lektioner och på den ena så var jag och övade inför adventssamlingen imorgon. Det var kort dag men jag är ändå trött, konstigt. På söndag är det advent. Då ska jag baka lussebullar. Nu orkar jag inte skriva mer. Ha det bra!

Snö och symaskiner

Ja! Äntligen har snön kommit, det trodde jag aldrig. Det brukar ju inte komma så mycket snö förrän i januari  nu för tiden. Det är väl på grund av klimat förändringarna, inte vet jag. Vissa gillar snö, andra inte. Jag älskar det. Det är så fint, allt blir vitt och rent och mjukt från en blöt, grå och hård höst. Hösten kan också vara fin, innan det blir grått, kallt och blött. Man får ju julkänsla också, lussebullar ska bakas till 1 advent nästa helg. Min symaskin funkar igen! Tack vare lite tips, tack så mycket! Började sy direkt, sydde på en remake av en stor t-shirt. Men mittendelen jag skulle sy in var för liten. Jag hatar när man är så där jätteinspirerad och kreativ, så kommer det nåt problem och så försvinner allt. Men så e det, det går inte göra nåt åt det. Nu när jag inte behöver någon, kanske kan önska mig en gitarr istället. 
Vad har jag gjort idag då? Jag har tagit det lite lugnt på förmiddagen, sen gick jag ut och köpte nytt nagellack, rött blev det. Efter det fikade jag, mamma och pappa på El mondo, fräscht men inte så mysigt. Vi hade tänkt att gå till Sturekatten, supermysigt, men det var så mycket folk där. Nu blir det hemmakväll som vanligt. Imorron kanske jag ska träffa en kompis jag inte träffat på länge, trevligt!


Vår ena amaryllis har slagit ut.

Ny header!

Hej hej!
Äntligen har jag fixat en egen header. Slet med den igår kväll, det tog lite tid innan jag förstod hur Photoshop funkade. När den väl var klar så funkade det inte att lägga in den. Aja, nu är den uppe i alla fall. Hoppas ni tycker om den.
Idag är jag fortfarande förkyld, det har blivit sämre. Jag hatar förkylningar när man går och är så där lite små förkyld hela tiden. Så idag har jag inte låtit som jag brukar. Nu är min blogginspiration borta.... vad ska jag skriva? Kan inte tänka bra när jag är trött. Skirver lite gran då.
 Idag har jag lagat middag, med lite hjälp dock. Det belv tomatsoppa med matvete, jättegott!
Nu blir det engelska läxa och sen film och kanelbulle. Snart kan man börja äta pepparkakor och lussebullar med gott samvete. Har faktiskt tjuvstartat lite... Och snö kanske det blir på lördag, hoppas den stannar kvar den här gången.

Bra blogginspiration: Niotillfem Den är jätte söt, med masa fina bilder.
Orla Kiely gör jätte snygga kläder, de tar fram 60-tals fantasten i mig. Titta bara här:


Min dag

Tjena!
El-problemet löste sig, det kom en jour-gubbe (det är alltid en gubbe) och fixade nåt i källaren. Det visade sig sen att vi har nåt dragningsfel i hallen och det var livsfarligt att använda kontakterna. Lite läskigt, tänk om jag hade fått värsta stöten.
Idag är jag förkyld, men jag gick ändå till skolan.
Ner i tunnelbanan som vanligt, där stod för en gångs skull inte killen med gitarren. Han brukar alltid sjunga La Bamba eller nån fransk låt. Det blandar sig väldigt konstigt med musiken i min Ipod.
M fyllde år igår! Grattis igen! Hon fick en tröja från Monki av mig.
Stickningen går frammåt ^^. Garnet till första fältet är slut. Får hitta nån ny fin färg.

Här e receptet på äppelflarnen jag bakade i lördags:
Man tar färdig smördeg (är man ambitiös kan man göra egen, men det orkar inte jag)
Så delar man de här plattorna och delar de i två så att de blir ungefär 10x10.
Sen stansar man ut, inte helt den ska bara nästan gå igenom, en ring med hjälp av ett glas.
Man naggar med en gaffel i ringen. Strör lite riven mandelmassa innanför ringen.
Sen skalar man äpplena och skär de i ganska tunna skivor så de blir som halvmånar. Om man häller lite citron på blir de inte bruna.
Lägger de i en skål och häller på socker, kanel och hackad färsk rosmarin efter smak.
Efter det lägger man dem i ringen på smördegsplattorna. Det blir fint om man lägger de som en solfjäder.
Pensla kanterna med uppvispat ägg. Hylva smör och lägg över.
Sen in i ugnen på ca 200 grader. Ta ut de när de är gyllenbruna. Jättelätt och jättegott!


(Jag behöver fotokurs!)


Junibacken med lilla Vendela

Hej hej, så här har min dag varit:

Vakna typ 9.30. Åt frukost och tog det lugnt.
Städade mitt rum lite grand för farmor skulle komma.
Sen åt jag lunch hemma. Efter det gick jag ut på stan för att köpa present till M, hon fyller år imorgon.
Kan inte säga vad jag köpte för hon kanske läser det här.
Sen åkte jag hem, då hade farmor kommit.
Jag fick ett par stumpbyxor från Noa Noa, söta. 
Min kusin Vendela som är 2 år och min farbror Jens kom för att vi skulle gå på Junibacken.
Så jag, mamma, farmor, Jens och Vendela såklart , gick dit. Det var mysigt, Vendela är så gullig. Lägger kanske upp lite bilder imorgon.
Jag har så många minnen därifrån, nästan alla som gick på min förskola, hade kalas där.
Elsa Beskow utställningen var söt, med stora svampar och blåbär. Och hattstugan så klart, den fick jag nästan plats i.
Sen käka vi middag allihop, min farbors fru, Mahshid, kom också. Jätte trevligt. Jag gjorde mina äppelflarn igen, ny favorit i repris. Glömde skriva recept förra gången, det kommer imorgon. Så efter en dag med en 2-åring på Junibacken är jag ganska slut. Tack för alla pussar Vendela! 

Problem
Nyss råkade jag slå ut vår el i hallen, hoppsan. Så vårt internet, telefon, skrivare ligger nere. Och inga lampor fungerar så klart. Kylen och frysen är typ också trasiga, aj då. Hoppas pappa kan fixa det. Jag använder internet från ett mobilt bredband. Som mina föräldrar har skaffat, onödig pryl tänkte jag, det behöver vi ju bara på landet. Men men, nu är den bra att ha i alla fall.

God natt!


Framtiden

Från och med idag har vi tema framtiden i skolan, det är ganska kul. Vi hade en lektion då man skulle göra tanke-kartor om framtiden i allmänhet. Ganska rolig uppgift. Sen fick alla skriva en av tankarna på tavla. Förvånad blev jag när jag såg massa saker om miljö och klimat. Jag trodde inte det var så många som tänkte på sånt. Det var bra! Framtiden ser ljus ut, hahah. Vi var också på Stockholms Stadsmuseum och såg utställningen om Slussen. Det blir spännande vilket förslag det än blir.
Jag har börjat sy en liten nalle till lille Nathan som fyllde 1 år i fredags. Den blir nog söt. Och så stickar jag också, när jag får tid. En halsduk blir det, i tre färger tror jag. Inte randigt utan i tre fält. Det första blir grått. Kanske blir klar till jul. Just nu är det en väldig oreda i mitt rum, det överallt ligger tyger, symaskinsdelar, trådar, böcker, papper. Jag får ta och städa i helgen.

Dagens låt blir In this world av Moby

70-tal

Hej hej, idag har jag promenerat på Djurgården. En liten kort promenad till kaféet "Flickorna Helin och Voltaire" , mysigt och de hade massa fina bakverk. Där pluggade jag till geografi-provet. Sen shoppade jag lite, köpte två jättetfina halsband från Åhlens. Efter det gick jag hem och spelade gitarr och pluggade mer.

Vecka 48 har min klass konsert. Jippie! Det är 50-, 60-, 70- och 80-tals tema. Min grupp spelar 50-tals låten Only You och 70-tals disco-låten I Will Survive. Det är ett utmärkt tillfälle att ha lite fina retro-kläder. Tänkte först ha 60-tals kläder men efter som vi inte spelar en sån låt blir det kanske konstigt. Ska nog ha 70-tals kläder, typ en klockad kjol och blommig blus med stora ärmar. Eller en byxdress, haha. Varför inte? Ska gå till Beyond Retro och kolla lite där. Letade inspiration på nätet men hittade inte så mycket. Sen kom jag på att jag hade några gamla Min Värld-tidningar från 60-talet. Köpte de för typ 5 kr på Hembyggdsgården i Fagersta Alla kläder är så snygga i de tidningarna. Det är lustigt att det är mycket av det, och kanske ännu mer, 70-tal, kommer tillbaka i dagens mode. Undra om dagens mode blir inne om 30-40 år?


Halsbanden som jag köpte, också lite 70-tal.


"Min Värld" från 1965.


Lustig hårtork man kunde vinna -65. Någon som vet hur den användes?
(Dålig bild, jag vet)

The Sounds

Just nu sitter jag och lyssnar på musik, The sounds närmare bestämt. De är så himla bra. Deras första skiva har legat i skåpet hur länge som helst. Så en dag tog jag fram den, och de är ju frotfarande jätte bra! Och Maja Ivarsson (sångerskan). Hon har så cool stil. Jag ska nog ska skaffa en Ramones-tröja och ett par stentvättade jeans med hög midja och så viker man upp de lite grann. Mycket fint.

The sounds "Living in America" Vet inte vad jag tycker om stilen här, det är i alla fall en Ramones-tröja, hehe.
Bra låt i alla fall.

Igår var det klassfest och det var kul! Roligast var ju att M,K och E sov över. Vi hade jättemysigt! Vi var uppe och snacka skit (inte om personer utan bra allmänt tjejsnack)  till två. Det är faktiskt kul att bara snacka om helt oviktiga saker. Allt var väl inte oviktigt men det mesta, hehe. Flummiga var vi också, hahah. X antal skrattanfall blev det. Vi satt och grillade mashmallows i kakelugnen och spelade gitarr och sjöng. Kändes som runt nån lägereld, hahah. Det blev mest den här låten vi spelade.

De stannade till två idag. Sen gick jag ut lite. Jag gick till indiska och hittade ett jättesnyggt överkast men det var tyvärr för en dubbelsäng. Sen gick jag en på svensk hemslöjd ^^. Där finns Åsa Westlunds fina högklackade träskor med kurbits på. De är så coola. Sånna vill jag ha, för önska mig sånna. De var lite dyra. Imorron blir det pluggning till geografi-provet, usch. Nu ska jag ha TV-mys och äta chokladpraliner. Känns lite som nån amerikansk film, fast det kanske brukar vara glass direkt ur en jätteburk när de är deppiga. Jag är inte deppig men gillar choklad ändå, haha.


Dagens rapport

Jaha, det har har varit en bra start på mitt bloggande, hamna på förstasidan på blogg.se redan 3:e dagen. Jättekul! Tack för alla fina kommentarer. Dagen har varit rolig, faktiskt kul att komma tillbaka till skolan, inte skolarbetet kanske men att träffa alla kompisar. Den började med kör, vi körde bl.a. Strålande jul eller vad den heter. Ser ni? Det är verkilgen jul snart. Det lät inte särskilt fint när jag sjöng , kan inte sjunga direkt på morgonen. Då låter jag som en kråka. Resten av låtarna gick en aning bättre. Sen har det vart fullt av roliga saker, bl.a. "allsång" med mina kompisar, låten All I want is you av Barry Louis Polisar. Mycket spännade lät det, haha. Ja, lite utav min dag. 
Det är mycket prov nu i mitten av terminen, lite stressande men det går nog bra.

Nu ska jag sova, vi ses!


Herregud, det är jul snart!

Jag insåg just att det inte är så långt till jul, helt otroligt. Det är typ 52 dagar kvar till julafton. Gick in på Åhlens idag och där var det fullt med olika julprylar. Det här året har gått väldigt fort, det är flera som säger det. Känner ni att det har gått fort? 
Jag älskar julen, det är så mysigt och hela famlijen är samlad. Och så får man presenter förstås, det är ju trevligt, hehe. Hoppas på en ny symaskin eller pengar till en i år. Min gamla är trasig, tror jag. Det blir en stor tråd härva bak på tyget. Om det finns någon som vet hur man fixar det, så skriv gärna. Kallt har det blivit också typ nollgradigt. Snart kan kan jag börja ha min nya vinterjacka från, den är jätte cool med döskallar och "pixlade" blommor som ser ut som gammaldags bokmärken. Den får ni se senare, när jag börjar använda den. 
Ikväll kommer det gäster hem till oss, jag har gjort efterrätt så klart. Franska äppelflarn med kanel och rosmarin.

God Jul! ;)

Halloween-cupcakes

Igår kände jag ett stort behov av att baka, så jag bestämde mig för att göra halloween-cupcakes.
Det är ju ändå Halloween, och även om jag inte går ut på bus eller godis längre så kan man ju göra någonting för att "fira". Så cupcakes fick det bli. Tittade på massa olika blider på nätet och hittade diverse olika cupcakes som såg jätte äckilga ut och det var väl meningen också. Bl.a. de här.
Mina fick bli lite mer aptitliga:



Recept

Grundrecept cupcakes från "a piece of cake" av Leila Lindholm:

3 st ekologiska ägg (De är bättre)
2.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 100 g smör
1 dl mjölk
3.5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
Skal och saft av
1 citron

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
3. Smält smöret, häll i mjöken och blanda det med äggsmeten.
4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
5. Blanda i rivet skal och saft av citronen.
6. Placera ut formarna på en plåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
7. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 min.

White chocolate frosting (också från "a piece of cake"):

200 g vit choklad
200 g philadelphiaost

1. Smält chokladen i ett vattenbad (i en skål över varmt vatten). Låt svalna något.
2. Rör ihop chokladen med philiadelphiaosten.

Sen var jag så fiffig att jag kom på att jag kunde ta smält mörkchoklad och göra till spindelnät.
Så man smetar på frostingen på cupcakesen, smälter den mörka chokladen och spritsar ut det med hjälp av en pappersstrut som man kan göra av bakplåtspapper. Lite klurigt.

RSS 2.0