Min dag

Hej hej, idag har jag varit på Whyred utförsäljningen. Köpte ett par jeans. Sen var det bråttom iväg till dansen där vi gjorde en ny kombination, till Lady Gagas Just dance. Jag vet inte riktigt vad mer jag ska skriva, det får bli ett kort och ointressant inlägg idag.

Våfflor och Moderna museet

Bonsoir! I fredags följde M, K, E och N med mig hem för att titta på Låt den rätte komma in. Vi gjorde våfflor till mellis, det var ju trots allt våffeldagen i onsdags. Mellis, det får mig och tänka på när jag var mindre och det man åt mellis på fritids. På fredagarna fick vi hemligt mellis som en grupp barn då gjort själva. Det var mysigt. 
Efter att vi käkat kröp alla ner i soffan under filtar och så tittade vi på filmen, mysigt. Den var bra, fina färger och så. Den var inte alls läskig, eftersom man tyckte om "the bad guys". Den var mer äcklig, med blod och sånt.
Idag så har jag varit på Moderna museet och tittat på Tabaimo. Det var coola animerade filmer som var projicerade i rum. Sen kollade vi på Andreas Gurskys foton. De var jätte snygga, oerhört bra komponerad både i färg och form. Jag rekommenderar alla fotointresserade att gå på den. Alla under 18 går gratis! Sen gick vi och fikade på Chaikana teahouse. Allt är verkligen jättegott där! 
Jag har verkligen fått en jättelängtan till sommaren. Jag vill baka en massa i sommar, göra tårtor, pajer bröd. Och med egna bär från vår trädgård vid vårt hus på Gotland. Och så vill jag bygga och inreda klart vårt lilla bod där. Sen vill jag också läsa och fotografera. Fotografera är ett så tjusigt ord tycker jag. Det låter så mycket mer kreativt och komplicerat än fota. Nu har earth hour börjat, här hemma är det mörkt och släckt. Bara stearinljus tända. När earth hour är slut ska jag kolla på film. Har hyrt ännu en Audrey Hepburn film och Bluberry nights. Vi får se om jag ska titta på boda.
À bientôt!

ONSDAG

Tjena! Jag har inte skrivit på ett tag för jag har varit sjuk. I lördags var det fest och jag hade jätte trevligt. Massa trevliga människor. Jag fick massa tjusiga presenter också. Sen på söndag blev jag sjuk och har varit hemma från skolan måndag och tisdag. Men idag så kände jag mig frisk och drog mig iväg till skolan. Vi började med musik, där vi har fått välja egna låtar och instrument inom en bestämd grupp. Det var roligt, vi har valt Beväpna er av Ebba Grön och Fuck off and die av Backyardbabies. Jag ska sjunga och spela gitarr. Det är kul för jag har bara fått spela keyboard hittills och det är lite tråkigt. Sen hade vi biologi prov och det gick bra, kändes det som i alla fall. Sen var det franska och då fick jag reda på mitt resultat på provet, jag hade några fel, minns inte exakt. Några lektioner senare hade vi engelska och där fick vi också våra prov tillbaka. Jag fick MVG. Det känns jättebra. Engelska är ju ganska viktigt eftersom det används oerhört mycket. Det är ju så stort. Mandarin är väl störst i och för sig men ni förstår förhoppningsvis vad jag menar. Jaja.
Au revoir!

Fest

väntar...

Oväntat besök och födelsedag.

Godagens! I lördags fick vi oväntat besök, nämligen Eira med familj. De kom en vecka för tidigt till min fest. Men det var bara trevligt, faktiskt jätte trevligt. :) Jag fick ett jätte fint armband av henne som hon köpt i Afrika. Tack!
Och igår så var det faktiskt så att jag fyllde år. Jag känner ingen större skillnad mot innan.Jag antar att jag mognar så där lite i taget. Hehe. Jag fick frukost på sängen och tjusiga presenter. På kvällen kom min kusin som ska praoa hos fotografen på mammas jobb. Då serverades det först toast med räkor, sen bergtunga och till sist prinsesstårta till efterrätt. Jag hade gjort prinsesstårtan själv, eller jag jag vet inte om man kalla det göra. Jag gjorde inte bottnen eller marispanen eller marsankrämen själv, men jag satte ihop den och gjorde en ros. Jag kan tipsa om att det är mycket godare att göra med frysta bär i stället för sylt, det blir inte så sjukt sött. Självklart ska bären vara tinade innan man lägger på dem. Jaja, en trevlig födelsedag helt enkelt.


Made by me


Här är lite av presenterna.
Vänster till höger.
Det rosa är en idé-bok, där man kan skirva och teckna ner allt möjligt man kommer på.
Ett kavelöverdrag i silikon och en bakduk.
The Kills platta - Midnight boom
Nagellack ett gult och ett svart med lite blått i + nail saver olja från FACE
Sminknecessär också från FACE
Kläder - Petrolfärgat festlinne från redlabel, med världens snyggaste urringning. Jag ska fota den nån dag. Svart festlinne från miss sixty, svår att beskriva men übersnygg. Prickigt linne, jätte fint.

Sen fick jag också lite saker som inte syns på bilden, en snygg väska från Nepal, en film: Million dollar baby, Breakfast at Tiffany-boken, tvål och badbomd, gittarställ (heter det så?), pengar, och så en jättesöt klänning som jag hade på mig idag. Men den är svår att fota, detaljerna syns inte. Hoppas jag inte glömt nåt nu, det känns som det är sjukt mycket jag har skrivt hoppas jag inte tråkat ut er fullständigt.
Au revoir!


FREDAG

Hallå allihopa. Den här dagen har varit lite underlig, lite förvirrande men rolig också. Vet inte varför men det är så det känns. Näst sista lektionen, som var fysik, blev jag sjukt trött och kunde liksom inte göra något. Eller kunde, orkade är väl ett bättre ord. Jaja. Efter det var det sångfördjupning, vi övade jazz-improvisation efter en pentagoniskskala. Det var roligt. 

Juste, jag har beställt en gitarr. Jag har beställt en Squier, som är en undermärke till Fender. Det är ju min första elgura så det ska bli roligt, det kliar i fingrarna efter att få spela på den. Jag beställde den på 4sound, de hade inte rätt färg och modell inne så de får skicka från Holland. Den ska senast komma om två veckor. I affären så ordade de ett paket till mig, med en Line 6 förstärkare, sladd, strap, gigbag och stämmapparat.

På söndag fyller jag år, har inte tänkt så mycket på det faktiskt. När man var mindre räknade man ju ner typ ett halvår i förväg och önskade stora grejer hit och dit. Jag önska mig inget speciellt, har typ allt jag behöver.

Jag vill tipsa om min kompis blogg, eirade.blogg.se. Hon skriver så djupt och bra, jag beundrar henne för att hon vågar skriva så. Det skulle inte jag klara, eller vilja i och för sig.


Gitarren jag har beställt. Bilden kanske är lite skum för jag förmiskade den

Tänker

De senaste dagarna har jag tänkt jättemycket, på olika saker. Jag menar inte bara sånt där, "jag vill sova vidare" eller "jag kanske borde göra läxorna nu" sånt man tänker varje dag. Utan på större saker, världen, livet. Ni får ursäkta om jag låter pretentiös, eller nåt annat. I torsdags var det en präst hos oss i skolan, svarade på frågor, berättade om hans syn på världen och så. Klok människa verkade han vara och försökte inte på något sätt tvinga på kristendomen på oss. Det var intressant, och fick mina tankar att börja snurra. Vad tror jag egentligen på? Varför finns vi? Jag har ingen aning, men det är väl nånting som man inte ska tänka så mycket på, eller jag vet inte riktigt. Jag tror att det är bättre att leva i nuet i det man vet, än att man tänker på stora extensiella frågor hela tiden. Jag vet att jag inte tror på Gud, kristendomen men har inget vettig förklaring till varför för jag fick en helt annan syn på kristendomen när prästen beträttade om hur han tolkade bibeln o.s.v. Big thoughts for a small girl, i know. Det här blev lite djupare än jag tänkte.

 

För att lätta upp det hela kan jag ju berätta vad jag gjorde idag. Jag har bakat cupcakes. Trevligt men tidskrävande. 

Åhh, igår såg jag Livet i Paris med Audrey Hepburn, den var bra. Intellegent skriven. Miljöerna och kläderna var såklart underbara. Nu tittar jag på Melinda and Melinda av Woody Allen, ska börja konsentrera mig på den nu. 

Au revoir!


TISDAG

Hej hej, idag var andra dagen i skolan efter lovet, nu är det bara 23 skoldagar kvar till nästa lov. Jag förstår inte, allt har gått så fort, det känns som det inte var så länge sen det var sommarlov. Varför är det så? Och varför känner nästan alla så? Går tiden fortare, har vi roligare, mer att göra?
Den här veckan har vi två prov, fysik och engelska. Pluggar inte tokmycket  för det är inte jättesvårt, men man blir ju ändå lite stressad.
Nu är min inspiration borta totalt,  kan inte komma på mer att skriva om. Ni får nöja er med ett kort inlägg.


På väg

Hej hej, nu är jag på väg hem från mormor och morfar. Jag sitter på tåget och lyssnar på musik och kom på en grej jag sett på andra bloggar man kunde göra:

1. Sätt iPoden på "blanda spår"
2. Klicka på nästa knappen efter varje fråga.
3. Använd sångtiteln som svar på frågan.


1. OM NÅGON SÄGER "ÄR DET HÄR OK?" SÄGER DU
"Only Yesterday" Jaha...

2.VAD SKULLE BÄST BESKRIVA DIN PERSONIGHET?
"Expectations" Vet inte riktigt om det stämmer

3.VAD GILLAR DU I EN TJEJ/KILLE?
"You know i'm no good" Ja, självinsikt är väl bra...

4.HUR KÄNNER DU DIG IDAG?
"Riot" Kanske det kanske

5.VAD ÄR DIN MENING MED LIVET?
"I know this" Ehm, vad ska man tolka det som?

6.VAD ÄR DITT MOTTO?
"Like a Lady" Haha

7.VAD TYCKER DINA VÄNNER OM DIG?
"The slow drug" Jahapp, det var ju underligt

8.VAD TÄNKER DU PÅ OFTA?
"Kan inte säga nej" ?

9.VAD ÄR 2+2?
"Ridå" Tydligen...

10. VAD TYCKER DU OM DIN BÄSTA VÄN?
"Mariella" Nej...

11.VAD ÄR DITT LIVS HISTORIA?
"November" Jaha

12.VAD VILL DU BLI NÄR DU BLIR STOR?
"Animals" Haha, ja jag tänkte bli en elefant

13.VAD TÄNKER DU NÄR DU SER EN PERSON DU GILLAR?
"Just Frieds" Haha

14.VAD TYCKER DINA FÖRÄLDRAR OM DIG?
"7 days a week" 

15.VAD KOMMER DE SPELA PÅ DITT BRÖLLOP?
"Could shoulder" Mhm...

16.VAD KOMMER DE SPELA PÅ DIN BEGRAVNING?
"Right as rain" Min död eller...?

17.VAD ÄR DIN HOBBY?
"Tears dry on thier on" Brukar inte gråta...

18.VAD ÄR DIN STÖRSTA HEMLIGHET?
"A is for astma and annoying" Mhm, astma?

19.VAD TYCKER DU OM DINA VÄNNER?
"Rockferry" Ja... kanske

20.VAD ÄR DET VÄRSTA SOM SKULLE KUNNA HÄNDA?
"Ingen kommer undan" Nej, det vore hemskt...

21.HUR KOMMER DU DÖ?
"Han tuggar kex" Spännande sätt att dö på...

22.VAD ÄR DEN STÖRSTA GREJEN DU HAR ÅNGRAT?
"Shame" Skam?

23.VAD FÅR DIG ATT SKRATTA?
"Caroline's a victim" Skulle inte tro det

24.VAD FÅR DIG ATT GRÅTA?
"Time Flies" Nej

25.KOMMER DU NÅGONSIN GIFTA DIG?
"Little bit" Är det möjligt att gifta sig lite?

26.GILLAR NÅGON DIG?
"The shit song" Betyder det nej?

27.OM DU KUNDE GÅ TILLBAKA I TIDEN, VAD SKULLE DU ÄNDRA?
"Girl and the geese" Mm, jag ångrar att jag träffade de där gässen ^^

28.VAD GÖR ONT JUST NU?
"Tree hugger" Ehm, nej

29. VAD KOMMER DU POSTA DET HÄR SOM?
"Havanna Mamma" 

RSS 2.0