Rubrik...

Tjena! Igår skulle jag vara med ett gäng kompisar och spela in en film. Ja, vi spelade inte in så mycket, lite men inte det vi tänkt. Det får vi väl göra nån annan dag kanske. Det var en underlig dag, men jag hade i alla fall väldigt roligt. har inte skrattat så mycket på länge tror jag. Det kändes lite som ett galna 6 åringar. Alla var helt galna och flummiga, men det var skönt. Man ska inte behöva vara så kontrollerad och cool hela tiden. Efter ett tag blev vi lite lugnare och gick ut. Vi drev runt på stan och hamnade på Henkes gård tillslut. Där var vi en stund och sen gick vi hem. Idag har jag varit ute en stund och ätit glass och köpt present till Kajsa, som fyller år imorgon. Du borde ha en fest, jag kan hjälpa till! Nu ska jag baka bröd och sen kanske jag ska sy lite. Funderar på att göra nåt roligt med alla grytlappar jag fick av mormor. Jag blir så inspirerad och full med energi när det är fint väder. Jag vill göra musik och spela i band! Jag vill rita och pyssla! Jag vill baka! Tur att det är sommarlov snart, så man får tid till att göra allt. Ikväll ska jag kanske gå på en Marionetternas liv som spelar på Ingmar Bergman festivalen.  Men nu måste jag gå. Ha en skön kväll!

Konsert

På tisdag ska min klass ha konsert. Men det är så att min grupp, bara kan spela en låt. Dels för att vi bytte tonart och grejade med den vi har. Och dels för att vi inte kom överens om vilken 2:a låt vi skulle ha. Jag är lite irriterad på min grupp. En annan grupp har till och med 3 låtar, önskar jag var i den. Men det finns inget att göra, det är som det är. Dessutom, när vi bytte ackord så blev det svårare i verserna så jag måste verkligen öva! Så just nu ser jag inte direkt fram emot konserten. Jag älskar ju att spela men det känns lite motigt just nu. Hoppas det känns bättre på tisdag. Jag behöver peppning.

Efter skolan idag gick Kajsa och jag hem till mig. Vi gjorde smoothie och kollade på Amelie från Montmartre. Jag älskar den filmen, den är så underfundig.
Imorgon har vi studie-dag, då ska jag och ett gäng kompiar spela in en film/tv-program. Det blir som en japansk game-show typ. Alla har massa roliga idéer. Det ska bli spännande att se slutresultatet. Vi kommer garanterat ha kul i alla fall.
À bientôt!

Fest och Gotland

God afton!
På fredan förra veckan hade Veronika fest, det var jätteroligt. Veronikas jättefina lägenhet hade två våningar. På övervåningen fanns det en terrass, där det var massa kuddar och filtar på golvet. Där kunde man sitta och ta det lugnt, spela gitarr och äta godis. På nedervåningen kunde man dansa och ha det trevligt. Jag hade jätteroligt och blev sugen på att ha en fest själv, men vi får se hur det blir med det. 
Morgonen efter hoppade jag på gotlandsfärjan. När vi kom fram spenderade vi dagen till och från akuten eftersom farmor hade brutit armen. Men sen åkte vi hem till vårt hus. Där var vi i en vecka och jobbade i trädgården, byggde på vårt lilla hus och latade oss. Jag var ganska mycket med min lilla kusin Vendela, vi tittade på film, lekte och busade. Småbarn är så himla söta.
Jag fotograferade lite också, tyvärr glömde jag min digitalkamera så jag fotade med mobilen. Här kommer några bilder (oredigerade)




Körbärsträden blommade. De är så sagolikt vackra.


Stora huset


Mina odlingslådor.


Grusvägen till vårt hus.


Jag har blivit förtjust i sånna här slags bilder.

Jag hoppas att jag ska orka skriva lite oftare nu, men vi får se hur det blir.
Adieu!



Tillbaka i civilisationen

Hej hej, nu är jag tillbaka efter en vecka på Gotland. Det har varit mysigt, men jag berättar mera sen för jag är lite trött efter resan. Jag har inte kunnat blogga där eftersom vi inte har någon teckning för våra mobiler eller vårt mobila bredband. Jag satte mig faktiskt på taket på vårt hus och där var det lite täckning, ibland. Men min lilla treåriga kusin blev så orolig för mig så jag gick ner. Så när jag är där kan jag bara svara på sms när vi åker in till Hemse för att handla. Men nu är jag tillbaka i civilisationen. Nu kan jag inte tänka en ända vettig tankte, så jag slutar skriva nu. God natt!

Led Zeppelin

Hej hej, sitter och lyssnar på Led Zeppelin, just nu Stairway to heaven. Det är väldigt fin faktiskt, massa känslor kommer fram. Musik är ju så, för mig i alla fall, den får en känna massa saker. Det är en av de underbara sakerna med musik. Jag kom på något jättesmart om musik för en stund sen, men har glömt det. Det är så irriterande. 
I fredags hade vi klassfest, ute i en lada i Kallhäll. Det var ganska roligt faktiskt. Det var några i min klass som spelade, de var jätteduktiga. Kommer inte på så mycket mer att skriva nu. Au revoir!

Tårta

Här kommer receptet på tårtan jag gjorde i helgen, men jag struntade i bittermandelaromen.



Pajdeg:
3 dl vetemjöl
1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
150 g smör (rumsvarmt)
1 äggula

Vanilj och mandelkräm:
100 g mandelmassa
1 dl marsánpulver (kallrörd sort)
1/2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bittermandelarom
3 dl mjölk
3 dl grädde
1 liter jordgubbar

1. Blanda mjöl, socker och vaniljsocker. Tillsätt smör och äggula. Arbeta snabbt ihop till en jämn deg. Ju mindre du blandar degen, desto mörare blir kakan.
2. Låt degen vila 30 minuter i kylen. Sätt ugnen på 175°C.
3. Smörj en form med löstagbar kant (26–28 cm i diameter). Tryck ut degen och låt den gå upp några cm på kanten. Nagga bottnen med en gaffel.
4. Ställ in i ugnen 25–30 minuter, tills degskalet torkat och fått fin färg. Låt svalna.
5.Grovriv mandelmassan. Blanda den med marsánpulver, florsocker, vaniljsocker, bittermandelarom och mjölk. Vispa grädden lätt och vänd ner den i krämen. 
6. Ta loss tarteletteskalet från formen och lägg på ett uppläggningsfat. Fyll vanilj- och mandelcrèmen i skalet och garnera med skivade jordgubbar.


Inlåst?

Nu är jag hemma igen, kom hem igår kväll efter en 4 timmar lång tågresa. På eftermiddagen idag har jag repat med Julianna, vi ska köra Ghetto av Elivs på en välgörenhets konsert för Tanzania på vår skola. Jag spelar gitarr och Julianna sjunger. Det kommer bli jättebra. När vi hade repat klart så stängde vi dörren efter oss och kom ut innerhallen. Vi tittade på dörren som gick ut till en annan hall eller vad man ska säga, inte ut inte korridoren. Och märkte att den inte hade något lås på den här sidan, det satt nog på den andra sidan. Vi trodde vi var inlåsta, så vi hoppade ut genom fönstret (det ligger på bottenvåningen. Det finns en dörr ut direkt på gatan, men den hade alla sagt var larmad så där vågade vi inte gå ut. Vi gick och lämnade fönstret olåst.
På väg ner i tunnelbanan började jag tänkte jag att det vore jobbigt om någon bröt sig in och förstörde där inne och vi skulle få skulden så jag bestämde mig för att gå tillbaka för att säga till någon att stänga fönstret. Jag gick ner till vaktmästaren och sa som det var, att vi hade hoppat ut genom fönstret efter som vi varit inlåsta. Vi gick tillsammans in i replokalen. Där visade sig att den dörren som vi trodde var låst, inte alls var låst (Vi glömde känna på dörrhandtaget, hehe) och att dörren som gick ut till gatan inte var larmad. Pinsamt! 
Men här kommer lite bilder från helgen:

  




Utsikten från mormor och morfars balokong. Oredigerad 


Redigerad


Göteborgshumor, båten heter MissNöjd. I affären träffade jag på ett bröd som hette Gôôr Go, jag trodde det var nåt franskt eller nåt först, men sen förklarade mormor att den hette Göör Go.




Tårtan jag gjorde till mormor. Recept kommer i ett annat inlägg, snart.

På fredag är det klassfest med middag, med föräldrar. Vi har fått i uppdrag att ta med oss 2 efterättskakor.
Hm... vad ska jag baka? Har ni nån idé?

Au revoir!






GBG

God afton, jag sitter hemma hos mormor och morfar i den blåblommiga 70-tals soffan i deras underbara lägenhet. Vi är här för att fixa med vår segelbåt vi har här på västkusten. Så igår skrubbade jag båtlister. Men idag så har jag inte jobbat med med båten, jag har bakat. Det blev en mandel, vanilj och jordgubbstartelette till mormorsfödelsedags middag imorgon. Jag fotade massa olika skumma saker, här kommer lite bilder.


Här kom vi fram och tog lokaltåget till villaförorten där mormor och morfar bor.

Den ville visst inte ladda upp fler bilder, det får bli nån annan dag.
À bientôt!


RSS 2.0