Vår

Hej hej, har just lagt på frostingen till morotskaks-cupcakesen jag har bakat. De ska jag och min klass sälja imorgon, då min skola firar något (vet inte riktigt vad, kanske själva skolan?). Nästan alla bidrar med något man kan sälja. Vi ska lira också, alla "band" har fått välja vilka låtar de ska spela. Jag och mitt band ska spela Living in America av The Sounds. Det ska bli jätteroligt, det är första gånger jag spelar gitarr när vi har haft konsert. I fredags jag barnvakt åt min kusin Vendela. Det var mysigt. Hon var lättroad, det är tydligen jättekul att sitta på golvet i olika ställningar (skräddarställning, utsräckta ben, korsade ben) och äta äpple. Sen ville hon äta mina fingrar, det tyckte nog hon var roligare än vad jag tyckte. Men det var inte så farligt. På lördagen var jag ute eftersom det var helt underbart väder. Och idag har jag bakat och varit på dans.
Au revoir!

Rubrik

Tjena! Dagen har jag tillbringat med Kajsa och Marisa. Vi träffades hemma hos Kajsa och var där och snackade ett tag, sen gick vi till Nytorget och myste i solen. Där snackade vi också en massa, det är typ det enda vi gör. Haha. Men det tycker jag är bara trevligt. När vi tröttnade på Nytorget gick vi till Beyond Retro, superfin second hand/butik, och prövade solglajjor. Kajsa och Marisa köpte varsitt par, men jag har redan två så jag tyckte det var lite onödigt att köpa ett par till.

Jag har älskat den här låten enda sen jag hörde den första gången:



Påsk

Tjena! Det var längesen jag skrev, jag vet, men det blir bara så. Punkt.

Ja, det har ju varit lov, kan inte riktigt komma ihåg vad och när jag har gjort allt, men här kommer lite kort om dagarna.
Måndag: Jag tror att det var då, jag var och shoppade med Kajsa. Det var trevligt.

Tisdag: Då träffade jag Kajsa, Elin, Henke, Daniel och Sebbe i Humlan, vi gick till Kungsan och strövade runt där omkring.

Onsdag: Då kollade jag efter skor, men kom istället hem med en skjorta från Beyond Retro.

Torsdag: Kollade igen efter skor. (Jag har varit i princip överallt i Stockholm men har inte hittat några) Kom hem med en klänning och ett halsband som jag köpte för presentkortet på Bik Bok jag fick i födelsedagspresent. Sen åkte vi hem till pappas barndomsvän som hade en liten påskmiddag och där var det massa små barn. Bland annat lille 3-årige Olof som gjorde härliga uttalande om diverse olika saker. Han sa t.ex. att magen var som ett litet tempel. Vi letade efter monster med kikare och han visade mig alla sina leksaker. Och så var min underbara kusin Vendela där. Hon är jätte söt och blev alldeles till sig när jag klev in genom dörren, gud vad härligt. 

Fredag: Ehm, minns inte riktigt vad jag gjorde, jo jag tror att jag prommade på Djurgården.

Lördag: Då cyklade vi ute på djurgården. Det var jättevarmt i solen. Sen färgade jag min klänning som jag sytt själv. Det blev jättebra. En ljusblå färg, lite åt denim hållet.

Söndag: Ja, då cyklade vi också på djurgården, vilken variation. Men man vill ju vara ute när det är soligt. Sen var det middag med några vänner. Där planerades det diverse olika resor, jätteroligt men vi får se vilka som blir av. Haha.





Ja, och idag då, jo då har jag bara varit hemma och tagit det lite lugnt. Rensat bland lite gamla papper. Käkat massa godis och läst ut en bok. LBD heter den och handlar om tre tonårstjejer som ordnar en musikfestival på deras skola. Den var lättläst och ganska bra. I början tyckte jag inte om den för jag tyckte den bara innehöll massa tonårs-klichéer men en bit in så blev den bättre. Imorgon är jag också ledig och ska förmodligen träffa Kajsa och Marisa. Elin, lust och hänga med? 
Ha det så bra!

Varför

Varför är det så att vi tjejer har så dåligt självförtroende? Jag förstår inte hur det har kunnat bli så, blir så himla arg när jag läser om diverse olika artiklar om hur man blir smal, hur ofarligt det är med botox o.s.v. i olika ungdomstidningar eller vad man ska kalla det, det är ju massvis med småtjejer som läser dem också. Att de inte tar nåt ansvar!
Jag har inte nåt problem med mitt självförtroende just nu, men det finns så himla många andra som har det och jag har haft. Hur har detta problem uppstått, är det alla medier som gjort oss så osäkra? Och är det verkligen att det är bara tjejer som har det här problemet, eller är det bara inte porträtteras i media om killar har det. Fast jag tror att tjejer har större "press" på sig att vara smala, snygga, söta. Hos killar kanske det är annat. Jag kan inte tala för alla tjejer och säga att de har problem med självförtroendet, verkligen inte. Men det finns så många, jag märker det varje dag. Supersmala tjejer säger att de är tjocka, snygga säger att de är fula. 
Alla tacklar det på olika sätt, vissa blir tysta och blyga, andra blir elaka, andra döljer det och låtsats som allt är okej. Skulle kunna skriva mycket om det här, men just nu är jag bara arg och kan inte riktigt samla mina tankar. Här har niotillfem-bloggen skrivit jättebra om detta.

Sol

Hej hej! Idag har jag haft det skönt i solen. Efter skolan gick Marisa, Kajsa, Elin, Sebbe, Daniel och jag till strandvägen och tog en glass vid strandvägen. Efter ett tag gick Sebbe och Daniel men vi stannade kvar. Snackade jättemycket och hade det mysigt. Sen gick vi hem till mig och spelade gitarr, fotrsatte snacka och flummade. Som det brukar vara. Nu är det lov och det är jätteskönt, ska vara hemma och träffa massa kompisar. God natt!

(Råkade fånga Elin i hörnet)


TORSDAG

Goddag! Idag har jag haft en rolig dag, ganska. Vi hade prov i matte första timmen och den är ju världens roligast precis, men det gick bra, känns det som i alla fall. Sen var det svenska och där redovisade vi ett bokcirkelprojekt med en liten dramatisering av sen scen ur boken. Det gick ganska bra, jag var berättare. Sen var det fysik och där fick vi fortsätta med matteproven. Sen var det lunch, påskbuffé. Helt okej, jag har börjat fundera på att kanske bli vegeterian. I alla fal i skolan. Jag kan ju pröva några veckor. Jag vet inte riktigt varför jag vill bli vegetarian. Det är ju lite synd om djuren, men det är ju liksom en del av naturens kretslopp. Sen var det musik och där bestämde vi oss för att byta låt, vi har nu Beväpna er av Ebba Grön och Living in America av The Sounds. Sen var det historia/religion där vi fick göra ett arbete om en myt och hur världen skapades från Afrika. Den var lite underlig, om en apelsin. Man kanske tyckte det för att den var skrivet med ett språk för typ 8-åringar. Jaja, sen gick Kajsa, Elin och jag om köpte glass och hade det skönt i solen i Humlan (en park, för er som inte vet). Snackade om allt mellan himmel och jord. Sen ville Kajsa spatsera och det tog mig och henne hem till mig, Elin skulle på badminton. Vi sjöng och spela piano, och var lite flummiga. Jaa, en bra dag kort sagt. Nu är det bara en dag kvar sen är det påsklov, det ska bli jätteskönt. Au revoir!

RSS 2.0