Semlor

Hej hej, idag är det ju semmeldagen (mycket roligare namn än fettisdagen tycker jag, och det har jag sagt sen jag var liten). Så nu bakar jag semlor, degen står och jäser. Tycker det är gott med semlor men lite mäktigt. Igår sydde jag klart min klänning, den blev bra för att vara första gången jag gör ett svårare plagg utan så mycket hjälp. Ska färga den i någon tjusig färg men vet inte riktigt vad för någon, kanske petrol (min favorit färg, tror jag). Då blir den tjusig med röda strumpbyxor och smycken. Vad tycker ni att det ska vara för färg?


Så här ser den ut.

Nu bär det iväg till Gbg, till mormor och morfar. Där jag och mamma ska agera inredare. Förhoppningsvis så kommer jag att hinna blogga därifrån men det får vi se. 
Ha det bra!


FREDAG

Hej hej.
Nu jag väldigt trött, konstigt, så min text kommer kanske bli lite flummig.
Det var som vanligt i skolan idag, på sångfördjupningen fick vi lära oss hur man kunde mixa ljudet på micken. Det kan jag inte så mycket om så det var ju fiffigt. Det fanns roliga effekter man kunde lägga på, en där det lät som man var instängd i en burk. Jaja, efter skolan gick ett gäng hem till mig och vi hade väldigt roligt. VI snacka en massa, gjorde kladdkaka, spelade gitarr.


Linne och byxor - Monki
Kofta - Cubus
Fickur - Mammas från 70- eller 80-talet, den funkar fortfarande.

TISDAG

Hej hej, det var länge sen jag skrev, jag vet. Men det blir bara så. Clara åkte hem i lördags. Det var roligt att ha henne här, men ganska utmattande att vara med någon 24 timmar om dan. Så på lördagen tog jag det lugnt, fast jag gick hem till Saga på kvällen. Vi hade det väldigt trevligt, satt och spelade gitarr och piano hela kvällen. Söndag var jag hemma på dan, sen gick jag på min dans. Det gick lite bättre den här gången. Efter sportlovet ska vi börja med en ny koreografi så då blir det jätte bra. 
Många åker bort nu på sportlovet, blir så himla sugen att åka på solsemester. Kanske till Amalfikusten eller något. Men jag ska hjälpa mormor och morfar att flytta, det tycker jag i och för sig är kul. De ska flytta till en jättefin nybyggd lägenhet som ligger typ 30 m från en liten sjö som man kan bada i.

Ha det bra

Konserter och besök

Hej hej, konserterna på torsdagen gick bra. Det var riktigt kul. Men man var väldigt trött efteråt, dels för att man har burit så mycket saker och för att det tar på krafterna att spela. 
På lördagen var det öppet hus på min skola, så vi spelade där, fyra gånger. Då var jag ganska trött, men jag skulle snabbt iväg. För min kompis Clara kom då, hon kommer från Danmark. Hon ska gå med mig i skolan en vecka. Jätteroligt, och så får jag öva på min danska. Min farmor kommer från Danmark, så jag kan lite. "Kun lit - bara lite" (om det stavas så). 

Mina vänner såg ut som frågetecken när Clara pratade idag. Jag förstår inte varför man tycker det är svårt, det är ju väldigt likt svenska. Men det klart om en dansk pratar jätte fort så förstår jag inte. 
Så då fikade vi i Östermalmshallen och åt några underbara mini-semlor. På söndagen gick vi en tur till Moderna Museet och tittade lite, för där hade aldrig hennes mamma Laerke varit. Sen fikade vi på Tea house Chaikhana. Väldigt mysigt. Sen for jag iväg till min dans, Commercial Jazz. Det var första gången för mig men jag hade missat tre gånger, så de hade redan gjort en lång bit på en koreografi. Jag kände mig som värsta elefanten när alla typ visste vad de skulle göra och jag bara steg runt och tog upp lite händer här och där haha. Men det var en väldigt rolig danssort. Hoppas att de gör en ny koreografi snart. 

Idag var vi i skolan och sen gick vi ut och shoppade. jag köpte ursöta muffinsformar. Ja, juste jag fick en plånbok av mamma. Den hade hon köpt i London. Dit vill jag åka snart och det kanske jag ska också, men det får vi se. Plånboken är från Orla Kiely, det märket har jag pratat om tidigare. Den är jätte fin.


(tagen med mobilkamera, ursäkta mig)



Turné

Hej hej, idag var det första dagen på min klass turné. I min skola finns det nämligen en pop och rock-profil, och där går jag. Det är otroligt kul att spela och så. Nu är vi på turné och gör reklam för pop-rock-profilen, vi spelar på olika skolor.
Först hade vi genrep utan publik, det gick inte alls bra för mig. Jag gjorde bort mig, förlåt till ni andra i bandet. Självförtroendet jag brukar ha, försvann. Men när det sedan var dags för publik, var jag inte alls nervös. Och det gick ganska bra dessutom. Så i morgon kommer det nog gå jätte bra. Vi ska spela på min gamla skola, det kommer bli kul.

Nu är jag helt slut, det känns som det varit idrottsdag.
Hej då!

RSS 2.0