Sjuk

Tjena! Idag är jag hemma och är sjuk. Var egentligen förkyld nästan hela förra veckan, men jag tvingade mig till skolan ändå. Det var inte så smart eftersom man ska vila när man är sjuk, så det blev bara värre. Men jag hoppas jag kan gå till skolan imorrn. Det är så tråkigt att vara hemma. Jag hade tänkt att jag skulle sy en kjol idag, men jag jag blev så inspirerad igår kväll att jag började på den och är i princip klar med den. Men jag måste bara klura ut om jag ska ha fickor på eller inte. Ska ha den imorron, då kan jag fota och så får ni säga vad ni tycker. Nu ska jag försöka rita eller göra nåt annat lite kreativare än att titta på tv och sitta framför datorn. 

God morgon!

Sitter här hemma och lyssnar på Spotify. Eller ja, jag lyssnar på musik på Spotify. Vilken bra grej! De har ju i princip allt. Jag vet att jag är lite efter men bättre sent än aldrig, eller hur? Idag var det ju skolgjogg, men efter som jag är lite förkyld stannade jag hemma och går på lektionerna som är efter istället. Så snart måste jag gå. Men jag tänkte att jag skulle skriva lite innan. Visst har jag blivit bättre? Jag skriver ju faktiskt mycket oftare. Nu måste jag bara komma igång med att lägga in bilder. Men det är lite förvirrat för jag har bilderna på en annan dator än den jag brukar blogga ifrån. Ska se om jag hittar nån bild...



Här är en från i den blå lagunen på Gotland där vi var somras. Åh, jag vill ha 25 grader, sol, sommarlov och smultron.

Mardi

Hej hej! Har börjat skriva mina rubriker på franska som ni kanske märkt. Jag har nämligen bestämt mig för att bli jättebra på franska, för det är ju ett himla fint språk. Jag har ju läst det i 2 eller 3 år, kommer inte riktigt ihåg om man börjar med B-språk i 5:an eller 6:an. I alla fall, jag är ju verkligen inte fulllärd än. Men i år har vi fått en jättebra lärare så jag tror jag kommer lära mig mycket. Mardi betyder Tisdag om det är någon som undrar. Så idag har jag varit i skolan, så klart. Vi började med hemkunskap där vi håller på med dagens måltider. Idag lagade vi frukost. Det är kul med hemkunskap, jag gillar ju att laga mat och baka så det kanske inte är så konstigt. Sen hade vi gympa där vi hoppade höjd och längd. Jag hoppade 1.20 i höjd är ganska stolt. Jag hann i och för sig inte hoppa mer men jag satsar på att klara 1.30. Sen var det lunch och sen franska och sen matte. En kort dag. Under dagen har vi pratat om krig och meningen med livet. Och såklart om massa annat, kanske lite mindre viktiga saker. En ganska skön dag. Nu ska jag läsa, eller kanske sy lite. Vi får se, jag är så himla trött på min symaskin som aldrig funkar så orkar inte riktigt ta itu med några av alla min på började syprojekt.  Men jag har i alla fall bestämt för att försöka göra lite mer kreativa saker, typ rita, sy och så. Oh, kom just på att jag ska skaffa Spotify, man kan få det gratis genom vårat bredbandsbolag. Spotify verkar ju faktiskt väldigt smart. Men men, som sagt. Nu ska jag läsa. Au revoir!

Förlåt, pardon, excuse-moi, perdone, scusi

Hej! Förlåt för att jag är så himla dålig på att uppdatera. Jag ska bli bättre. Ja förväntar mig inte att ni ska tro på att jag ska bli bättre eftersom jag sagt det så många gånger och det inte har hänt något. Men men, jag ska ha det i bakhuvudet och försöka sätta mig ner framför datorn och skriva ett par rader lite oftare. Nog om detta. Veckan har varit som den brukar, gå i skolan, lära sig massa saker och skratta mycket. Igår kväll var jag ensam hemma. Jag hade lite olika planer men ingen gick i lås. Så det slutade med en fransk 60-tals film och sushi. En aning ensamt, men lite mysigt också. Man är ju nästan aldrig helt själv. Idag har jag varit på båtmässa och bakat. En helg som varken varit rolig eller tråkig. Sånna finns ju också. Jag har bestämt mig för göra en ny design, vi får se när det blir. Ni vet ju hur jag är, men det är svårt att hålla löften man inte lovat någon speciellperson, bara så där allmänt internet.


En bild jag tog i somras på västkusten. Det var så himla fint ljus.

Recept på macaroons

Macaroons:

4 dl florsocker

125 g skållad och mald sötmandel 
1 1/4 dl äggvita, ca 3-4 äggvitor
1/2 dl strösocker 
ev 2 droppar röd karamellfärg

Smörkräm:
100 g rumsvarmt smör
1 1/2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 äggula
2 msk hallonsylt
ev några droppar röd karamellfärg


Gör så här:

Sätt ugnen på 150˚C. Sikta ner florsocker och mandel i en bunke. I en annan bunke: Vispa äggvitan med en elvisp, först på låg hastighet, öka efter hand. Tillsätt strösockret, vispa till en fast marängsmet. Det tar ca 5 minuter. Häll i de torra ingredienserna i marängen och blanda varsamt. Spritsa, eller klicka ut med två teskedar, ca 50 klickar stora som femkronor på plåt med bakplåtspapper. Låt kakorna vila ca 15 minuter på plåten, vilan gör att dom inte spricker i ugnen. Baka i nedre delen av ugnen i ca 12 minuter. Kakorna ska vara lite mjuka i mitten. Dra av bakplåtspappret från plåten till köksbänken, direkt när kakorna kommit ur ugnen. Låt kakorna kallna.


Smörkrämen
Lägg smöret i en bunke och sikta ner florsocker och vaniljsocker. Vispa med elvisp tills blandningen är ljus och porös. Vispa ner äggulan och hallonsylten. Färga eventuellt med lite röd karamellfärg. Bred en klick smörkräm på hälften av macaronerna och täck med den andra hälften så att de ser ut som små hamburgare. Förvara i kylskåpet.

 

De berömda macaroonerna från Ladurée i Paris.

 


RSS 2.0