Kallt

God kväll, nu sitter jag invirad i massa filtar hemma hos mormor och morfar. Här e det ruskigt kallt nämligen, för det är nåt strul med värmeanläggningen. Hoppas den kommer igång innan vi ska sova. Ja, vi åkte ifrån Dalarna, där det var 11 minusgrader,  i förmiddags och kom hit vid 5. Så jag har suttit i bil hela dagen. Jag har läst ganska mycket, 254 sidor på två dar. Tegelstensboken, "Fördjupade studier i katastrof-fysik", läste jag ut, den var ganska bra tycker jag. Rolig men lite seg. Den handlar inte om fysik utan om en tjej som blir vän med en lärare som är lite speciell och hon får reda på en hel del om sin famlij och sitt liv som hon inte visste. Om man ska skriva lite diplomatiskt, inte avslöja för mycket. Så jag började på en ny bok "En shopaholic får en syster" det är en serie böcker jag följt ganska länge. De tillhör väl chic-lit genren och ganska lättläst. Det är ett högst aktuellt ämne, om överkonsumtion. 

God fortsättning, eller vad det nu är man säger.

Frost i träden

Hej, nu skriver jag från ett alldeles vitt Dalarna. Det är så tjusigt med frost i träden. Ska försöka ta någon bild på det, men jag har glömt min digitalkamera. Min jul har varit jätte bra. På julafton var jag i stan och firade med familjen, farmor, farbror, farbrors fru och lilla kusinen. Det var jätte trevligt. väldigt mätt blev jag också. Mitt bidrag till julbordet, var lussebullar, pepparkakor och kola (som blev helt misslyckad, tips på hur man får rätt konsistens?) Sen gjorde jag även ett litet julstilleben, med ljus, granris och stjärnanis. Sen fick jag ju många fina presenter, bl.a. en alldeles underbar resväska med blommer på (se nedan), badsaker, en söt bolero från Noa Noa och pengar till en elgitarr. Nu har jag nog tillräckligt så att jag kan köpa en. 

På juldagen åkte vi till Dalarna, på tåget tittade jag på To catch a thief, tror jag att den hette. Det var från Grace Kelly boxen jag fick. Även här fick jag massa god julmat som min kära mormor gjort. Här är såklart mormor och så morfar, morbror, morbrors fru och kusinerna. Sen var det julklappsutdelning, även här fick jag massa fina presenter t.ex. en muffinsplåt, böcker, en söt blus och en kofta.

Idag har vi spelat Guitar Hero som mina kusiner fick i julklapp. Sen har vi åkt pulka, och spelat massa spel.
Nu ska jag krypa ner i sängen och försöka läsa ut min tegelsten till bok, så att jag kan börja på de nya.


Min underbara väska

Julstök

Hej hej!
Äntligen är det jullov! Det ska bli så skönt. Här hemma julstökas det för fullt, vi har slagit in paket, gjort apelsiner med röda snören och nejlikor (det luktar så gott) o.s.v. Nu känns det verkligen, verkligen som att julen är här. Jag har kommit fram till att jag verkligen tycker om julen, att det är så härligt och mysigt, när man träffar massa släkt och vänner, förutsatt att man har trevliga sådana såklart och det har jag. Jag ser någonslags 1800-tals eller Fanny och Alexander-jul framför mig i år. Tycker det verkar så underbart. Julgranen ska inköpas imorgon och dekoreras dan före dan med min lilla kusin som aldrig gjort det förut. Hon blir säker överförtjust. Snart ska jag baka pepparkakor, mumsigt.
God Jul!

Fanny och Alexander


Lucia, sleepover och konsert.

Hej hej, nu känns det verkligen som julen kommit. Lussebullarna gjorda, ischoklad (jag älskar det), julstjärnorna är uppe och nästan alla julklappar klara. 10 dagar kvar till julafton, kommer ihåg när jag gjorde nedräkning på post it-lappar när man var liten. Det var trevligt, då blev man så väldigt glad när dagen äntligen kom. I går var det Lucia, "firade" inte då men i fredags hade vi det i skolan. Vi sjöng olika låtar i stämmor och så. Det lät bra, några lärare sa att det var den bästa i hela skolans historia. Sen gick jag, M, och E hem till K och tittade på idol. Jag smet i väg nån timme för att gå på Lykke Li konserten! Gud vad hon är bra! Gillar henne ännu mer nu. Sen sov vi över hos K, trevligt. Både i går och idag har jag julshoppat. Nu är det typ bara till mina kompisar kvar, vad vill ni ha? Hemmagjort godis? Prylar? Åhh, jag såg Breakfast at Tiffanys igår. Den är jätte bra, somnade i slutet men ska se det ikväll. Audrey Hepburn är ju så snygg, tänk om man såg ut så. Älska 60-talet.



Helg

Nu är helgen över, igen. Tiden går så fort, ibland vill man bara stoppa den, ibland få den att gå ännu fortare. Igår var jag och julshoppade med mamma, hittade många fina julklappar. Helst vill ja göra dem själv men orkar inte, har ingen ork i detta mörka. Och så fick jag en tröja och ett par hängslen... Idag har jag fikat med söta S och S på Sturekatten, sen gick vi ut och kikade i lite butiker. Jag vill åka bort, till nån härlig okänd grekisk ö där det är varmt och soligt. Nu är jag trött, och fötterna gör ont. Hej då!

RSS 2.0