God morgon!

Nu har jag vaknat och ätit frukost i lugn och ro. Det är så himla skönt att man kan sova hur länge man vill och äta frukost utan stress.  Jag älskar sommarlov! Men det här vädret, så kan det ju inte fortsätta. Det måste bli fint nu, i alla fall varmt. Jag är avundsjuk på alla som ska åka utomlands till nåt varmt land. Men om man tänker så här, att sommaren kanske har skjutits upp, så kanske det är fint väder långt efter att skolan börjat. Det är ju alltid trevligt. I fredags var jag på sommarfest hos min föredetta dagmamma. Då tänker ni, varför då? Jo men vi har hållit kontakten med det gäng som gick där samtidigt som jag, och är bra vänner. Vi träffas allihop varje sommar och jul och sen emellan det, då och då. Det är alltid jätte trevligt och god mat. Den här gången regnade det så alla var tvungna att vara inne, så det var ganska trångt. I vanliga fall brukar vi vara ute hela kvällen. Innan festen var jag ute med Kajsa och shoppade på söder, bland annat i mina favorit butiker. De flesta ligger på Hornsgatan, där jag bodde förut. Jag köpte en liten väska på Judits secondhand. Den är väldigt fin, och så är det trevligt att det nog inte finns så många andra som har likadana. Men jag orkar inte fota den nu, det får jag göra sen. Om jag kommer ihåg. Jag har märkt att jag säger att jag ska fota nåt sen, och så gör jag det aldrig. Förlåt för det.
Adieu!

Avslutning och filmmys

 I tisdags var det avslutning. Äntligen sommarlov, men det har inte riktigt gått in än. Jag har inte fattat det, vädret tror jag är en bidragande orsak. Och vi är ju kvar hemma, förra året åkte vi till Gotland direkt. Efter avslutningen gick ett gäng och jag och åt lunch. Sen gick vi hem till Henke och var där ett tag. Klockan 17 var jag på student mottagning och hade roligt. En dålig förklaring av dagen, men jag vet inte hur jag ska utveckla det. Igår så var jag hemma hos Kajsa och hade filmmys. Vi gick och hyrde en film, det tog en evighet för alla hade olika filmsmak. Vi bestämde oss tillslut för Sweeney Todd. Den var bra, men ganska äcklig. Vi köpte och så massa godis som åt under filmen. Det var mysigt. Idag ska jag nog ta det lugnt hemma och kanske sy klart min klänning. Vi får se...




Bilder från Sweeney Todd
Jag tycker de hade så fina kläder i filmen, speciellt på de här bilderna. 

Stan och pyssel

God afton! Idag var det sista dagen i skolan. Men vi gjorde inte så mycket, vi fick håltimme första lektionen (irriterande, vi kunde ju sovit en timme extra). Sen hade vi nästan inga lektioner alls, lunch och sist skulle vi titta på en brännbollsmatch mellan skolans lärare och 9:orna. Det var inte sådär jätteroligt så jag, Kajsa, Marisa och Judia gick ut på stan. Vi kollade i olika affärer och åt glass. Sen gick jag hem och tog det lite lungt. Efter ett tag så började jag jobba på min klänning igen. Den är nästan färdig, jag ska bara rynka lite och göra lite fållar. Jag tror jag ska lägga upp den lite, för nu går den en bit nedan för knäna. Den blir nog snyggare och lite ungdomligare om man har den precis ovanför knäna. Det blir nog ett snyggare fall. Jag får pröva mig fram. Imorgon är det avslutning, det ska bli väldigt skönt. Den 18 åker jag till Gotland och stannar där några veckor. Sen blir det Dalarna och sist båten. Så har de flesta mina somrar sett ut. Det vore i och för sig kul att åka utomlands, men jag tycker på nåt vis att man ska njuta av Sverige när det väl är fint här. Nu orkar jag inte skriva mer. À bientôt!

Lykke Li/Cocorosie och klänning

Tjenamors! Igår var jag på konsert med Lykke Li och Cocorosie. Innan konserten kom mina kompisar Saga och Sigrid till mig och så käkade vi och snackade. Sen gick vi till konserten som var på Dramaten. Först var det Lykke Li, hon var jättebra! Har sett henne en gång innan, men den här gången var mycket bättre. Det var mer ös. Snygg scen bild och ljussättning var det också. Hon har jätteskön på scen. Jag blev verkligen sugen på att stå på scen och sjunga med ett band. Eller spela för den delen, men sjunga känns lite roligare. Det är mer personligt på nåt vis. Sen var det paus och efter det lirade Cocorosie. Det var coola, inte lika bra som Lykke Li. Men de har ju lite olika musikstilar också. Cocorosie är lugnare och flummigare. 

Idag har jag varit ute lite på stan och så. När jag kom hem blev jag sugen på att sy lite. Så jag bestämde mig för att sy om en klänning jag hade som jag var lite osäker på om jag skulle använda. Så nu håller jag på och klipper och syr. Det blir lite 50-tals stil på den. Om jag blir klar kanske jag ska ha den på avslutningen. Fan, jag skulle tagit en bild på den hur den så ut innan så ni kan se skillnaden. För sent nu.

Ha det så bra!


-.-

Tjena! Oj vad jag är trött! Jag somnade när jag kom hem från skolan och sov i lite mer än 2 timmar. Jag har ju varit lite förkyld så det kanske är på grund av det. Sen la jag mig sent och gick upp tidigt också. Jag såg Eraritjaritjaka (har faktiskt lärt mig att uttala det) på Dramaten igår. Den var häftig, jag kan inte berätta för mycket om det är någon som ska se den så förstör man det. Knappast troligt att nån går men ändå. Idag skulle jag gått på Kvartett, men är helt enkelt för trött. Det har blivit mycket teater nu, men det är ju Ingmar Bergman festival. Man får passa på när det kommer lite ny och annorlunda teater. Men nu ska jag nog inte gå på några fler, kanske Obama Victory Speech Project, den 6 juni. Där tolkas Obamas vinnartal av skådespelare från olika länder. Och sen ska jag förstås gå på konserten med Lykke Li och Cocorosie. Det kommer bli jättekul! Imorgon har vi typ idrottsdag där vi ska vandra någonstans utanför stan. De sa att man kunde bada i en sjö när man kom fram. Kallt tycker jag det verkar som, så jag kommer nog inte bada om det inte blir fint väder. Underbart att vandra i regn (ironisk)! Varför kan det inte vara fint väder nu? Det ska ju vara det så här innan avslutningen. Det gick från 25 grader och sol till 10 grader och regn. Det hade varit okej om det hade varit varmt och regn, sånt där härligt sommarregn. Men det är ju jättekallt ute. Jaja, nog tjatat om vädret. Det är typ det tråkigaste man kan skriva om på en blogg. Så jag avslutar nu innan ni somnar. Adieu!

Konsert och Operation Dagsverke

Igår var det konsert och det gick bra. Bortsett från att det var lite trist att vi bara spelade en låt.
Idag skulle vi samla in pengar till en skola i Tanzania min skola bygger. Så jag jobbade hemma åt pappa, sorterade kvitton. Jag är tom i huvudet just nu, har varit på yoga och rensat tankarna. Och nu ska jag käka. Hej då!

Söndag/Måndag

Tjenare!
I söndags var jag ute på stan med min gudmor som kommer från Danmark (jag är inte döpt och så, men fick en i lördags :P). Först var vi inne på svenskt tenn, där hon köpt en jätte fin ask med kort i till mig. Tack så mycket! Sen gick vi till Dramaten där Lava gästade Bergman-festivalen. Där tryckte vi pins, jag tryckte en med en jättefin bild på Harriet Andersson. Vi kollade också på en film där några unga filmmakare hade letat efter Ingmar Bergmans ande på Dramaten och Fårö. Sen gick vi till Kulturhuset tak och fikade. Sen skildes vi åt, hon skulle på teater och jag skulle hem.
Idag har jag varit i skolan, men där gör vi inte så mycket egentligen eftersom terminen snart är slut. Vi bara slappar. Det är lite onödigt egentligen, kan vi inte lika gärna sluta tidigare? Efter skolan gick jag, Kajsa, Elin, Marisa, Andreas och Henke hem till mig och hämtade en kladdkaka jag gjorde igår och läsk. Sen gick vi ut och satte oss på en filt i solen. Det var trevligt! Jag kände att så här vill jag att min sommar ska bli, jag vill vara med massa vänner, ta det lugnt och ha kul i solen. 
Just nu kommer jag inte på något mer att skriva, jag vill så gärna skriva något intressant och viktigt. Men jag får liksom aldrig inspiration till det, jag kan kanske inte. Mitt senaste försök om unga tjejer och media blev ju inte så bra. Men men, det var värt ett försök. Jag hoppas att jag blir klok och kan skriva massa bra texter när jag blir äldre.


Sorry att den blev sned, den är rak i datorn men här blev den konstig.


Så här ser asken ut. Inuti finns kuvert och kort med samma mönster.

Nu måste jag göra engelska läxan, man ska översätta en tidnings artikel från engelska till svenska. Jag tog en musiktidning (eller tidskrift kanske det heter) jag hade hemma. Jag lyckades välja det svåraste texten i hela tidningen, jag tog bara en som verkade intressant, läste inte igenom hela texten. Min översättning blev helt obegriplig så jag måste skriva om den.

Hej då! (Jag tycker de är svårt att komma på hur man ska avsluta blogginlägg, man kan ju liksom inte säga vi ses för man ses ju inte riktigt. Och hej då känns lite konstigt bara. Ska man strunta i att ha en avskedshälsning. Man kanske ska ha nåt annat, typ ett citat. Vad tycker ni?)

<a href="http://www.bloglovin.com/blogg/568432/ninnesfina?claim=qw7znb9gbfq">Följ min blogg med bloglovin</a>

RSS 2.0