Recept på macaroons

Macaroons:

4 dl florsocker

125 g skållad och mald sötmandel 
1 1/4 dl äggvita, ca 3-4 äggvitor
1/2 dl strösocker 
ev 2 droppar röd karamellfärg

Smörkräm:
100 g rumsvarmt smör
1 1/2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 äggula
2 msk hallonsylt
ev några droppar röd karamellfärg


Gör så här:

Sätt ugnen på 150˚C. Sikta ner florsocker och mandel i en bunke. I en annan bunke: Vispa äggvitan med en elvisp, först på låg hastighet, öka efter hand. Tillsätt strösockret, vispa till en fast marängsmet. Det tar ca 5 minuter. Häll i de torra ingredienserna i marängen och blanda varsamt. Spritsa, eller klicka ut med två teskedar, ca 50 klickar stora som femkronor på plåt med bakplåtspapper. Låt kakorna vila ca 15 minuter på plåten, vilan gör att dom inte spricker i ugnen. Baka i nedre delen av ugnen i ca 12 minuter. Kakorna ska vara lite mjuka i mitten. Dra av bakplåtspappret från plåten till köksbänken, direkt när kakorna kommit ur ugnen. Låt kakorna kallna.


Smörkrämen
Lägg smöret i en bunke och sikta ner florsocker och vaniljsocker. Vispa med elvisp tills blandningen är ljus och porös. Vispa ner äggulan och hallonsylten. Färga eventuellt med lite röd karamellfärg. Bred en klick smörkräm på hälften av macaronerna och täck med den andra hälften så att de ser ut som små hamburgare. Förvara i kylskåpet.

 

De berömda macaroonerna från Ladurée i Paris.

 


Kommentarer
Postat av: Fru Ericson

Tackar! Jag har bara ett krångligt gammalt recept som inte fungerar. Detta skall testas.Tror jag ska försöka med chokladsmak också.



2009-09-01 @ 23:59:31
Postat av: Sanne

Det är så sjukt gott! Man kan ju leva på det när man är i Frankrkike

2009-09-09 @ 20:30:04
URL: http://sannepedersen.blogg.se/
Postat av: Emelie

ser sjukt gott ut! måste testa :P

2009-09-24 @ 15:09:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0