Recept på macaroons
Macaroons:
4 dl florsocker
125 g skållad och mald sötmandel
1 1/4 dl äggvita, ca 3-4 äggvitor
1/2 dl strösocker
ev 2 droppar röd karamellfärg
Smörkräm:
100 g rumsvarmt smör
1 1/2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 äggula
2 msk hallonsylt
ev några droppar röd karamellfärg
Gör så här:
Sätt ugnen på 150˚C. Sikta ner florsocker och mandel i en bunke. I en annan bunke: Vispa äggvitan med en elvisp, först på låg hastighet, öka efter hand. Tillsätt strösockret, vispa till en fast marängsmet. Det tar ca 5 minuter. Häll i de torra ingredienserna i marängen och blanda varsamt. Spritsa, eller klicka ut med två teskedar, ca 50 klickar stora som femkronor på plåt med bakplåtspapper. Låt kakorna vila ca 15 minuter på plåten, vilan gör att dom inte spricker i ugnen. Baka i nedre delen av ugnen i ca 12 minuter. Kakorna ska vara lite mjuka i mitten. Dra av bakplåtspappret från plåten till köksbänken, direkt när kakorna kommit ur ugnen. Låt kakorna kallna.
Smörkrämen
Lägg smöret i en bunke och sikta ner florsocker och vaniljsocker. Vispa med elvisp tills blandningen är ljus och porös. Vispa ner äggulan och hallonsylten. Färga eventuellt med lite röd karamellfärg. Bred en klick smörkräm på hälften av macaronerna och täck med den andra hälften så att de ser ut som små hamburgare. Förvara i kylskåpet.
De berömda macaroonerna från Ladurée i Paris.
Tackar! Jag har bara ett krångligt gammalt recept som inte fungerar. Detta skall testas.Tror jag ska försöka med chokladsmak också.
Det är så sjukt gott! Man kan ju leva på det när man är i Frankrkike
ser sjukt gott ut! måste testa :P