Tårta
Här kommer receptet på tårtan jag gjorde i helgen, men jag struntade i bittermandelaromen.
Pajdeg:
3 dl vetemjöl1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
150 g smör (rumsvarmt)
1 äggula
Vanilj och mandelkräm:
100 g mandelmassa
1 dl marsánpulver (kallrörd sort)
1/2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bittermandelarom
3 dl mjölk
3 dl grädde
1 liter jordgubbar
1 dl marsánpulver (kallrörd sort)
1/2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bittermandelarom
3 dl mjölk
3 dl grädde
1 liter jordgubbar
1. Blanda mjöl, socker och vaniljsocker. Tillsätt smör och äggula. Arbeta snabbt ihop till en jämn deg. Ju mindre du blandar degen, desto mörare blir kakan.
2. Låt degen vila 30 minuter i kylen. Sätt ugnen på 175°C.
3. Smörj en form med löstagbar kant (26–28 cm i diameter). Tryck ut degen och låt den gå upp några cm på kanten. Nagga bottnen med en gaffel.
4. Ställ in i ugnen 25–30 minuter, tills degskalet torkat och fått fin färg. Låt svalna.
5.Grovriv mandelmassan. Blanda den med marsánpulver, florsocker, vaniljsocker, bittermandelarom och mjölk. Vispa grädden lätt och vänd ner den i krämen.
6. Ta loss tarteletteskalet från formen och lägg på ett uppläggningsfat. Fyll vanilj- och mandelcrèmen i skalet och garnera med skivade jordgubbar.
2. Låt degen vila 30 minuter i kylen. Sätt ugnen på 175°C.
3. Smörj en form med löstagbar kant (26–28 cm i diameter). Tryck ut degen och låt den gå upp några cm på kanten. Nagga bottnen med en gaffel.
4. Ställ in i ugnen 25–30 minuter, tills degskalet torkat och fått fin färg. Låt svalna.
5.Grovriv mandelmassan. Blanda den med marsánpulver, florsocker, vaniljsocker, bittermandelarom och mjölk. Vispa grädden lätt och vänd ner den i krämen.
6. Ta loss tarteletteskalet från formen och lägg på ett uppläggningsfat. Fyll vanilj- och mandelcrèmen i skalet och garnera med skivade jordgubbar.
Kommentarer
Postat av: Elin
Å så god den såg ut!!
Kram <3<3<3
Postat av: Elise
tck så mycket för kommentaren :) tårtan ser jättegod ut förresten :D
Trackback